Memorial Sighet

Zona

Maramures

Rating

Durata

1 zi

Pret

Pret lei: 10

Destinatia

Sighetu Marmatiei

A fost gândit şi iniţiat încă din 1992 de către preşedinta de la acea dată a Alianţei Civice, Ana Blandiana, şi realizat în următorul deceniu împreună cu Romulus Rusan şi o prestigioasă echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri.

În ianuarie 1993, Ana Blandiana a predat proiectul Memorialului la Consiliul Europei. După ce două delegaţii de experţi au vizitat Sighetul, Consiliul Europei a întocmit, în 1995, un studiu-raport şi a luat Memorialul sub egida sa. În 1998 Consiliul Europei aşază Memorialul de la Sighet printre principalele locuri de păstrare a memoriei continentului, alături de Memorialul de la Auschwitz şi Memorialul Păcii din Normandia.

Situat departe de Bucureşti, în extremitatea nordică a României, dar în centrul Europei de Est, Memorialul are ca scop reconstituirea şi păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conştiinţă o istorie falsă.

În perioada 15 aprilie -14 octombrie 2019 Memorialul Sighet este deschis zilnic, de luni până duminică între orele 9.30 și 18.30
(intrarea ultimului vizitator – cu 30 de minute înainte de închidere)
 
Durata medie a unei vizite este de o oră.
 
Vă rugăm să vă programați vizita la Memorial astfel încât să aveți timp suficient pentru vizitarea muzeului.
 

Vă rugăm să ajungeți la muzeu cel târziu la ora 18.00. După ora 18.00 accesul vizitatatorilor în muzeu nu mai este posibil.

Ai intrebari?

Trimite-ne un mesaj


Scrie un Review

0 / 5